Vriendschap

Verhalen die gaan over verhalen van vriendschap tijdens en na de strijd tegen borstkanker.

Vriendschap
Getuigenis
Lees hier de nieuwjaarswensen van onze Pink Ribbon-redactrices aan alle lotgenoten in de strijd tegen borstkanker.
Weer aan het werk
Vriendschap
Getuigenis
Carrefour brengt dit jaar een naaktkalender uit waarin 12 medewerkers smaakvol naakt poseren. De opbrengst van de kalender gaat integraal naar onze vzw. Elke maand belichten we de man van de maand op onze website. Deze maand is dat Danny De Schuymer (54). Hij is Manager Fruit & Groenten bij Hypermarkt Carrefour in Sint-Denijs-Westrem. “Mijn afdelingsmedewerkster Marleen Van Impe kreeg te maken met borstkanker. Via mijn deelname aan deze fotoshoot wil ik graag haar verhaal delen."
Behandeling
Vriendschap
Getuigenis
Een van onze redactrices getuigt dat het niet vanzelfsprekend is om op een correcte wijze om te gaan met iemand die ernstig ziek is. Ze zou graag in deze tekst enkele tips geven om makkelijker met kankerpatiënten om te gaan en hun beter te kunnen begrijpen. 
Vriendschap
Ling is een van onze Pink Ribbon-redactrices. Zij vertelt ons over de impact van een glimlach van het verplegend personeel.
Preventie
Vriendschap
In België krijgt één op acht vrouwen in de loop van haar leven borstkanker. Pink Ribbon strijdt al jaren tegen de ziekte door het aanmoedigen van preventie en tijdige opsporing en de focus te leggen op psychosociale zorg zodat de levenskwaliteit van patiënten en hun omgeving verbetert. Carrefour, al vier jaar structurele partner van Pink Ribbon, is zich hier ook zeer bewust van, en verkoopt dit jaar een speciale naaktkalender ten voordele van de borstkankerorganisatie. 
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Vriendschap
Tips & tricks
Wat doe je best wel en niet als een geliefde (borst)kanker krijgt? Een van onze redactrices getuigt over haar eigen ervaringen en vertelt de do's en dont's in de omgang met een kankerpatiënt(e)
Diagnose
Behandeling
Vriendschap
Getuigenis
Dat een borstkankerdiagnose voor vrouwen en mannen wereldwijd, ongeacht afkomst of religie heel aangrijpend is, getuigt de moedige Nadimah. Zij is borstkankerpatiënte sinds 2014 en moslima: "Voor veel moslims is borstkanker een onderwerp dat nog heel erg taboe is." 
Vriendschap
Getuigenis
Op 19 mei heb ik mijn 39e verjaardag gevierd, en ik weet nu al dat mijn 40e verjaardag nog beter zal zijn. Ik heb een dappere echtgenoot en 5 fantastische kinderen (nu ja, dat hangt af van dag tot dag!). Dankzij hen vind ik de kracht en de vastberadenheid om tegenslagen te overwinnen. Eind januari 2018 kreeg ik namelijk de diagnose van borstkanker. Momenteel zit ik halfweg mijn chemotherapie.
Na borstkanker
Vriendschap
Vorige zondag zijn we naar een concert gegaan dat georganiseerd werd door La Vie-là, een geweldige vereniging die, als vorm van alternatieve geneeskunde, een ruimte openstelt waar iedereen, en in het bijzonder personen getroffen door kanker, zich kan herbronnen.
Na borstkanker
Weer aan het werk
Vriendschap
Borstkanker is een ingrijpende gebeurtenis in het Ieven van een vrouw en haar omgeving. Na de behandeling en revalidatie terug aan het werk gaan, is jammer genoeg niet altijd vanzelfsprekend.
Net op dat moment is steun en begrip op de werkvloer echter broodnodig. Om de nieuwe start na borstkanker makkelijker te maken, lanceerde Pink Ribbon Pink Monday. Het doel van Pink Monday: (ex-)patiënten, werkgevers, zelfstandigen, zorgverleners, collega’s en familieleden informeren en sensibiliseren.