Na borstkanker

Alle artikels die te maken hebben met psychosociale zorg na borstkanker.

Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Weer aan het werk
Getuigenis
Rentree is een organisatie die borstkankerpatiënten antwoorden biedt op vragen over werken na kanker.  De organisatie begeleidt personen in het opnieuw gaan werken of in de zoektocht naar een nieuwe job. Lutgart Mertens getuigt over haar ervaring met Rentrée: "Als je vragen zou hebben over je werk, neem dan zeker contact op met Rentree. Ik kan het je alleen maar aanbevelen. Rentree denkt met je mee!”
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Getuigenis
Tips & tricks
Wat er door je hoofd gaat als er ook nog maar een vermoeden bestaat van kanker is heel moeilijk te beschrijven.  Sommige gebeurtenissen zijn zo ingrijpend, zo verdrietig, ze slaan je ankers los en het helpt dan niks om wild om te schreeuwen, wild om je heen te slaan of te zwemmen voor je leven. Het lijkt of je in een film meespeelt op vijf maar de film is niet meer dan de keiharde werkelijkheid en je kan niets aan het script veranderen.
Na borstkanker
Weer aan het werk
Getuigenis
Nochtans zal 13 maart 2015 in haar geheugen gegrift blijven staan : die dag kreeg ze tegelijk heel goed én heel slecht nieuws. Haar tranen en die van haar dochter waren een mengeling van grote vreugde en diepe droefheid. Haar dochter leerde die dag haar toekomstige man kennen en Lydia zelf kreeg die dag de diagnose kanker. 
Na borstkanker
Vriendschap
Vorige zondag zijn we naar een concert gegaan dat georganiseerd werd door La Vie-là, een geweldige vereniging die, als vorm van alternatieve geneeskunde, een ruimte openstelt waar iedereen, en in het bijzonder personen getroffen door kanker, zich kan herbronnen.
Na borstkanker
Tips & tricks
Pink Ribbon geeft 10 gratis areola-behandelingen weg. De areola-behandeling zal plaatsvinden in Maasmechelen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Steffanie Janssen van Inked By SJ, die gespecialiseerd in medische cosmetica en micropigmentatie.
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Tijdens een van mijn vele slapeloze nachten - ergens in de beginperiode van mijn lange behandelingstraject - kreeg ik de inspiratie om dit aangrijpende gedichtje op een blad papier uit te spuwen. Het is geschreven als inleiding voor een boek dat ik ooit eens hoop af te krijgen maar jullie krijgen hierbij al de primeur.
Na borstkanker
Weer aan het werk
Vriendschap
Borstkanker is een ingrijpende gebeurtenis in het Ieven van een vrouw en haar omgeving. Na de behandeling en revalidatie terug aan het werk gaan, is jammer genoeg niet altijd vanzelfsprekend.
Net op dat moment is steun en begrip op de werkvloer echter broodnodig. Om de nieuwe start na borstkanker makkelijker te maken, lanceerde Pink Ribbon Pink Monday. Het doel van Pink Monday: (ex-)patiënten, werkgevers, zelfstandigen, zorgverleners, collega’s en familieleden informeren en sensibiliseren.
Na borstkanker
Weer aan het werk
Getuigenis
Op het moment dat ik dit schrijf, is “that time of the year” weer begonnen. Exact twee jaar geleden ging ik naar mijn huisarts omdat ik een knobbeltje in mijn oksel had gevoeld. Die datum en de weken erna staan in mijn geheugen gegrift en ik herbeleef elk jaar de emoties die deze periode met zich meebracht.
Op 1 september 2016 moest ik dus ook mijn team inlichten over mijn diagnose. Mijn man Nicolas en ik hebben een eigen bedrijf, Revive, waarin we stadskankers (jawel: -kankers…) herontwikkelen tot groene, zeer duurzame woonbuurten. Ikzelf nam er - tot voor mijn diagnose - de luiken marketing en HR op.
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Getuigenis
Op mijn vijftigste, is de hemel op mijn hoofd gevallen. Ik die dacht dat het alleen anderen overkwam… maar neen: ik kreeg kanker.
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Vriendschap
Getuigenis
Neem de hersenen van een gek meisje, idealist, zeer energiek, een beetje anarchist, zet er kanker bij en dromen van verre reizen, mix dit alles en dan kom je bij mij uit. Ik ben Nathalie, 52 jaar, moeder van 3 kinderen en oma van 2 kleintjes, doorheen de wereld reizend met een campingcar (of tenminste zo ver mogelijk).