Behandeling

Artikels die te maken hebben met behandelingsmethoden van borstkanker en bij uitbreiding ook medische weetjes.

Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Weer aan het werk
Getuigenis
Rentree is een organisatie die borstkankerpatiënten antwoorden biedt op vragen over werken na kanker.  De organisatie begeleidt personen in het opnieuw gaan werken of in de zoektocht naar een nieuwe job. Lutgart Mertens getuigt over haar ervaring met Rentrée: "Als je vragen zou hebben over je werk, neem dan zeker contact op met Rentree. Ik kan het je alleen maar aanbevelen. Rentree denkt met je mee!”
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Getuigenis
Tips & tricks
Wat er door je hoofd gaat als er ook nog maar een vermoeden bestaat van kanker is heel moeilijk te beschrijven.  Sommige gebeurtenissen zijn zo ingrijpend, zo verdrietig, ze slaan je ankers los en het helpt dan niks om wild om te schreeuwen, wild om je heen te slaan of te zwemmen voor je leven. Het lijkt of je in een film meespeelt op vijf maar de film is niet meer dan de keiharde werkelijkheid en je kan niets aan het script veranderen.
Diagnose
Behandeling
Pink Ribbon wil bijdragen aan de verbetering van de behandeling van borstkanker en de kwaliteit ervan in alle ziekenhuizen en borstkankercentra naar een hoogste niveau te tillen.
Borstkanker is de meest voorkomende kanker in ons land. 14,8% van alle kankers in België zijn borstkankers. Jaarlijks komen er 11.852 nieuwe diagnoses van borstkanker bij.* 
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Tijdens een van mijn vele slapeloze nachten - ergens in de beginperiode van mijn lange behandelingstraject - kreeg ik de inspiratie om dit aangrijpende gedichtje op een blad papier uit te spuwen. Het is geschreven als inleiding voor een boek dat ik ooit eens hoop af te krijgen maar jullie krijgen hierbij al de primeur.
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Getuigenis
Op mijn vijftigste, is de hemel op mijn hoofd gevallen. Ik die dacht dat het alleen anderen overkwam… maar neen: ik kreeg kanker.
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Vriendschap
Getuigenis
Neem de hersenen van een gek meisje, idealist, zeer energiek, een beetje anarchist, zet er kanker bij en dromen van verre reizen, mix dit alles en dan kom je bij mij uit. Ik ben Nathalie, 52 jaar, moeder van 3 kinderen en oma van 2 kleintjes, doorheen de wereld reizend met een campingcar (of tenminste zo ver mogelijk).
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Vriendschap
Getuigenis
Ik heb mijn hele leven omgegooid. Of toch bijna, want mijn echtgenoot en mijn twee kinderen van 11 en 14 jaar heb ik gehouden!
Oktober 2016, ik had niet verwacht om op 41-jarige leeftijd kanker, van heel dichtbij, te leren kennen, maar toch heeft hij zichzelf uitgenodigd in mijn leven: een agressieve hormoon-gevoelige kanker die ook mijn klieren heeft aangetast.
Nu, twee jaar later, ben ik in remissie na meer dan een jaar zware behandelingen. Ik heb het volledige 4-in-1-pack getest: chemo, operatie, bestraling en hormonentherapie.
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Vriendschap
Getuigenis
Mijn verhaal begint ongeveer 2,5 jaar geleden. Hat was november 2015. Ik was 36 jaar. Enkele maanden ervoor werd een vriendin van me geconfronteerd met borstkanker. Ik vertelde haar dat het soms leek alsof mijn borst lekte. Het was gewoon heel vreemd. Zij gaf me de goede raad om er zeker mee verder te gaan en het te laten checken. Ik was nog geen 40 dus ik dacht dat mij dit niet kon overkomen en er was er ook geen erfelijke aanleg of voorgeschiedenis in mijn familie.
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Getuigenis
Cindy Naudts (43) voelt zich op een dag als vandaag heel tevreden: Ze is gelukkig getrouwd met een fantastische man en heeft een prachtige dochter van 17 en een geweldige zoon van 15. Haar leven stortte echter een klein beetje in toen ze 9 jaar geleden te horen kreeg dat ze draagster was van een afwijking in het BRCA1-gen.
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Vriendschap
Getuigenis
Vorige maand lieten we borstverpleegkundige Marianne al aan het woord ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Verpleegkunde. Jullie hebben haar getuigenis erg warm en positief onthaald. Daarom delen we ook nu weer een getuigenis van twee gedreven borstverpleegkundigen: Ann en Sarah. Het duo is werkzaam in het OLV Ziekenhuis te Aalst en wilde heel graag hun ervaringen in de borstkliniek met jullie delen!