Opsporing

Artikels die te maken hebben met het tijdig opsporen van borstkanker.

Preventie
Opsporing
Getuigenis
Carrefour bracht dit jaar een naaktkalender uit waarin 12 medewerkers smaakvol naakt poseren. De opbrengst van de kalender gaat integraal naar onze vzw. Elke maand belichten we de man van de maand op onze website. Deze maand is dat een medewerker van Carrefour die anoniem wenst te blijven. “Ik doe dit omdat ik het goede doel wil steunen. En voor een vrouw die een belangrijke rol in mijn leven gespeeld heeft. In april 2008 kwam ik haar tegen aan de koffiecorner van Carrefour. F., een heerlijke madam uit Eire. Via een externe firma zou ze drie maanden als expat bij ons aan de slag gaan.”
Preventie
Opsporing
Vandaag, op 1 oktober, start de internationale borstkankermaand. Zoals elk jaar wordt in oktober borstkanker wereldwijd extra onder de aandacht gebracht.  Een belangrijk initiatief, aangezien 1 op 8 vrouwen het risico loopt om borstkanker te krijgen in haar leven.
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Getuigenis
Op mijn vijftigste, is de hemel op mijn hoofd gevallen. Ik die dacht dat het alleen anderen overkwam… maar neen: ik kreeg kanker.
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Vriendschap
Getuigenis
Mijn verhaal begint ongeveer 2,5 jaar geleden. Hat was november 2015. Ik was 36 jaar. Enkele maanden ervoor werd een vriendin van me geconfronteerd met borstkanker. Ik vertelde haar dat het soms leek alsof mijn borst lekte. Het was gewoon heel vreemd. Zij gaf me de goede raad om er zeker mee verder te gaan en het te laten checken. Ik was nog geen 40 dus ik dacht dat mij dit niet kon overkomen en er was er ook geen erfelijke aanleg of voorgeschiedenis in mijn familie.
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Getuigenis
Cindy Naudts (43) voelt zich op een dag als vandaag heel tevreden: Ze is gelukkig getrouwd met een fantastische man en heeft een prachtige dochter van 17 en een geweldige zoon van 15. Haar leven stortte echter een klein beetje in toen ze 9 jaar geleden te horen kreeg dat ze draagster was van een afwijking in het BRCA1-gen.
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Getuigenis
Zaterdag 12 mei is het Internationale Dag van de Verpleegkunde. Voor die gelegenheid laten we graag enkele borstverpleegkundigen aan het woord. Ditmaal dus geen getuigenis van een Boezemvriendin, maar wel eentje vanuit het oogpunt van jullie steun en toeverlaat in de borstklinieken:
Marianne Diederen bijt ze spits af. Ze is sinds 2009 werkzaam als borstverpleegkundige en trajectbegeleider in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).
Opsporing
Diagnose
Getuigenis
Charissa Moorrees (27) is student Religiewetenschappen en Geestelijke verzorging. Haar verhaal wil ze delen om mensen aandachtig te maken. Voor de ziekte die in haar sluimert. Ze wilde graag een decolleté op de foto. Zolang ze haar borsten nog heeft.
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Getuigenis
Lees hier een inspirerende en leerrijke getuigenis van Fran. Ze ontdekte nog maar kort dat ze borstkanker had, en dat ze haar borst niet kon redden. Waarom besloot ze voor een borstreconstructie en hoe is het in zijn werk gegaan?
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Leestips
Van 19 juni tot 3 juli vindt er een virtueel congres plaats in België. Tijdens dat congres krijgen borstkankerpatiënten en mantelzorgers op een educatieve manier betrouwbare informatie over borstkanker, zonder zich te moeten verplaatsen. Pink Ribbon steunt het project en zal zelf ook informatie ter beschikking stellen.
Opsporing
Getuigenis
Anne wist dat er iets niet pluis was toen ze een aanhoudende jeuk had aan haar borst. Toen ze werd opgeroepen voor het bevolkingsonderzoek riep een stemmetje haar om te gaan. En wel voor een goede reden…