Pete Bellis 218828 Unsplash

Doe een donatie - Extra fiscaal voordeel tot 31/12

Hoe kan je doneren?

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds. De gelden van dit Fonds worden beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf €40 (art. 104 WIB).

(rekeningnummer BE10 0000 0000 0404, verplichte vermelding ***192/0810/00092***)

Het fonds laat toe om concrete projecten te financieren die de zorgverlening aan patiënten en hun algemene levenskwaliteit willen verbeteren. Beheerd door de Koning Boudewijnstichting, geniet het Pink Ribbon Fonds van de ervaring van de Stichting voor het goede beheer van de geworven gelden en deskundige begeleiding bij de selectie van de projecten waarin geïnvesteerd wordt.

Extra fiscaal voordeel tijdens coronacrisis!

Eind juni 2020 besliste de regering om extra maatregelen te voorzien om erkende instellingen te ondersteunen gedurende de coronacrisis.

  1. Het totale bedrag van de giften waarvoor een belastingvermindering verleend mag worden, werd verhoogd van 10% naar 20% van het totale netto-inkomen. Dat maakt dat je nu twee keer zoveel giften via de belastingen kan aftrekken.
  2. Verder werd ook de belastingvermindering voor giften verhoogd van 45% naar 60%. Concreet: Dat betekent dat je bij een donatie van 40 euro, maar 16 euro moet betalen. De overige 24 euro recupereer je via de belastingen. Voor een gift van 100 euro betekent dit dat je in werkelijkheid maar 40 euro betaalt en 60 euro via de belastingen terugkrijgt.

Jij betaalt dus minder, maar toch maakt je donatie een groot verschil voor ons bij Pink Ribbon.

De overheid heeft deze wetgeving aangepast om in tijden van de coronacrisis de vrijgevigheid onder de bevolking te blijven stimuleren en de risico’s voor vzw’s in te perken. We willen dan ook iedereen die interesse heeft graag oproepen om een donatie te doen en zo Pink Ribbon een hart onder de riem te steken.

Bedankt om Pink Ribbon te steunen!

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Geniet in 2020 van een belastingsvermindering van 60%.

Doneer

Deel je verhaal

Wil jij graag je verhaal posten op onze Pink Ribbon-website? Dat kan!

Schrijf mee

Word partner

Wil je als bedrijf Pink Ribbon steunen? Dat kan!

Word partner