Every Step Counts

Pink Ribbon wil onder het luik preventie de strijd tegen borstkanker actief aangaan. Dat doen we door voldoende beweging te promoten. 30 minuten stappen per dag zorgt voor een sterkere mentale en fysieke weerstand. Samen met Energy Lab ontwikkelden wij daarom het bewegingsplatform Every Step Counts waarbij bedrijven en hun medewerkers op een betrokken en actieve manier de strijd tegen borstkanker kunnen steunen en plaats kunnen maken voor welzijn op het werk.

 

Ontstaan
De groep P&V, Pink Ribbon-partner sinds 2016, zet in het voorjaar - samen met Pink Ribbon - haar schouders onder het Every Step Counts-bewegingsplatform. Dit doen ze door het platform open te stellen voor alle andere Belgische bedrijven.

Ambitie
Wij hebben samen met de groep P&V de ambitie geformuleerd om op 40 dagen de wereld rond te stappen en wij vragen hiervoor de hulp van alle partners van Pink Ribbon. Ook dit jaar schakelen heel wat bedrijven (P&V, Vivium, Multipharma, BICS, Partena, BAM en Vlerick) met de steun van Pink Ribbon’s Every Step Counts-activiteiten opnieuw een versnelling hoger!

Van 23 april tot 3 juni 2018 gingen zij mee de uitdaging aan om elke dag een half uurtje extra stappen en zo sameneen symbolische reis rond de wereld van 40.075 kilometer afleggen. En dat lukte maar liefst 3,4 maal!

infograficNL.png

Doel
Het doel van Every Step Counts blijft eenvoudig: alle deelnemende medewerkers aanmoedigen om minstens30 minuten extra per dag te bewegen. Een kleine moeite, dat halfuurtje heeft immers weinig impact op je dagelijkse routine, maar voor je gezondheid is het een enorme stap vooruit. Voor elke stap doet jouw bedrijf een donatie aan Pink Ribbon en zo zetten we ons allemaal in voor de strijd tegen borstkanker en welzijn op het werk.

Preventie
Dat een gezonde levensstijl goed voor je is, weet iedereen. Maar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een gezondere levensstijl kanker helpt voorkomen. Hogere concentraties van bepaalde hormonen kunnen het risico op kanker verhogen. Lichaamsbeweging houdt de hormonenspiegel op een gezond peil en versterkt het immuunsysteem. Bovendien helpt het om overgewicht te voorkomen. Intensief sporten hoeft niet eens. Minimaal 30 minuten per dag bewegen volstaat.

Tips
Hieronder hebben we vijf tips op een rijtje gezet om op een gemakkelijke manier al meer te bewegen:

  • Neem de trap.
  • Parkeer de auto een straat verder.
  • Stap een halte eerder af als je de bus neemt.
  • Loop naar het bureau van een collega in plaats van hem of haar te mailen.
  • Ga tijdens de middagpauze eens samen met je collega’s een blokje om.

Kortom, stap mee, steun Pink Ribbon en maak samen het verschil.

Waar wacht je nog op? Want every step counts!