Diane Mintiens met 'Blog Diane'

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België. Iedere dag krijgen 29 vrouwen het verdict borstkanker te horen. 100.000 vrouwen vechten, samen met hun directe leefomgeving, tegen de ziekte. Helaas verliezen ook nog steeds zes vrouwen per dag de strijd. Dat klinkt als een statistiek, tot je er plots bij hoort, zoals Diane Mintiens. Diane was in 2015 ons campagnebeeld, toen ze al ruim twee jaar tegen borstkanker streed. Dit jaar is Diane, die nog steeds in een hevig gevecht met borstkanker is verwikkeld, opnieuw het gezicht van onze campagne. Omdat ze haar strijd tegen de ziekte niet opgeeft en omdat Pink Ribbon haar en de 100.000 andere borstkankerpatiënten in België actief wil steunen. 

Diane is 40 jaar en mama van drie jonge kinderen. Op de eerste verjaardag van haar jongste zoontje zat ze bij de gynaecoloog. Het verdict was hard: borstkanker. Haar borst werd misschien wel weggenomen, maar haar vechtlust werd alleen maar groter.

Het moeilijkste aan kanker is voor Diane het feit dat je alleen nog maar een patiënt bent en geen vrouw meer: “Heel het traject van mijn ziekte ben ik boos geweest op het feit dat al mijn vrouwelijkheid van mij werd afgepakt. Mijn haar, mijn borst, mijn huid, mijn seksualiteit. Ik heb er dan ook alles aan gedaan om er zo fris en verzorgd mogelijk uit te blijven zien. Voor mijzelf maar ook voor mijn omgeving; ik wilde niet het kankerpatiëntje zijn waar de mensen triestig naar keken.”

Diane was zo boos over wat haar overkwam en met die boosheid wilde ze iets positiefs doen. Daaruit is het idee onstaan om een blog te schrijven. Ze wilde iets doen om andere vrouwen tijdens hun traject ‘vrouw’ te laten zijn en niet enkel kankerpatiënt. In haar blogs schrijft Diane over haar ervaringen met borstkanker en geeft ze tips & tricks aan andere vrouwen die met de ziekte geconfronteerd worden.

Je kan Diane haar blogs hier lezen: 

http://www.pink-ribbon.be/nl/blog/blog-diane-kop-op-borst-vooruit
http://www.pink-ribbon.be/nl/blog/blog-diane-de-prothese-bh
http://www.pink-ribbon.be/nl/blog/blog-diane-de-pyjama-sloffen-en-zakje
http://www.pink-ribbon.be/nl/blog/blog-diane-de-psycholoog-en-de-kiddies
http://www.pink-ribbon.be/nl/blog/blog-diane-de-ijskap
http://www.pink-ribbon.be/nl/blog/blog-diane-sjaals
http://www.pink-ribbon.be/nl/blog/blog-diane-tandpasta
http://www.pink-ribbon.be/nl/blog/blog-diane-silicone-prothese
http://www.pink-ribbon.be/index.php/nl/blog/blog-diane-gezichtsverzorging
http://www.pink-ribbon.be/index.php/nl/blog/blog-diane-eten
http://www.pink-ribbon.be/index.php/nl/blog/blog-diane-antikankerfonds

 

Wil je graag meer te weten komen over borstkanker?

Bezoek dan onze pagina 'Over borstkanker'.