Nieuws & verhalen

Getuigenis
De Belgische-Marokkaanse Rkia Tiar (54) uit Koekelberg, vrijwilligster bij Kom op tegen Kanker en in het Sint-Janziekenhuis, kreeg in 2013 zelf borstkanker. Ze praat er vrijuit over tegen iedereen. “Kennis en openhartigheid kunnen levens redden. Laten we samen het taboe doorbreken.”
Preventie
Opsporing
Getuigenis
Carrefour bracht dit jaar een naaktkalender uit waarin 12 medewerkers smaakvol naakt poseren. De opbrengst van de kalender gaat integraal naar onze vzw. Elke maand belichten we de man van de maand op onze website. Deze maand is dat een medewerker van Carrefour die anoniem wenst te blijven. “Ik doe dit omdat ik het goede doel wil steunen. En voor een vrouw die een belangrijke rol in mijn leven gespeeld heeft. In april 2008 kwam ik haar tegen aan de koffiecorner van Carrefour. F., een heerlijke madam uit Eire. Via een externe firma zou ze drie maanden als expat bij ons aan de slag gaan.”
Vriendschap
Getuigenis
Lees hier de nieuwjaarswensen van onze Pink Ribbon-redactrices aan alle lotgenoten in de strijd tegen borstkanker.
Weer aan het werk
Vriendschap
Getuigenis
Carrefour brengt dit jaar een naaktkalender uit waarin 12 medewerkers smaakvol naakt poseren. De opbrengst van de kalender gaat integraal naar onze vzw. Elke maand belichten we de man van de maand op onze website. Deze maand is dat Danny De Schuymer (54). Hij is Manager Fruit & Groenten bij Hypermarkt Carrefour in Sint-Denijs-Westrem. “Mijn afdelingsmedewerkster Marleen Van Impe kreeg te maken met borstkanker. Via mijn deelname aan deze fotoshoot wil ik graag haar verhaal delen."
Preventie
Getuigenis
Tips & tricks
Onze redactrice Marie Paule vertelt haar boezemvriendinnen over haar passie voor wandelen. "Ik weet dat in de winter cocoonen zo verleidelijk is. Dan is het wat moeilijk om de stap naar buiten te zetten, maar het ene belet het andere natuurlijk niet. Ik denk zelfs dat ze elkaar perfect aanvullen: wat is er beter dan een goede hete thee wanneer je terugkomt van een heerlijke wandeling ?"
Behandeling
Getuigenis
Tips & tricks
Eén van onze redactrices steekt graag alle (borst)kankerpatiënten een hart onder de riem door te delen hoe hoop voor haar het grootste cadeau is.