Nieuws & verhalen

Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Getuigenis
Op mijn vijftigste, is de hemel op mijn hoofd gevallen. Ik die dacht dat het alleen anderen overkwam… maar neen: ik kreeg kanker.
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Vriendschap
Getuigenis
Neem de hersenen van een gek meisje, idealist, zeer energiek, een beetje anarchist, zet er kanker bij en dromen van verre reizen, mix dit alles en dan kom je bij mij uit. Ik ben Nathalie, 52 jaar, moeder van 3 kinderen en oma van 2 kleintjes, doorheen de wereld reizend met een campingcar (of tenminste zo ver mogelijk).
Na borstkanker
Weer aan het werk
Getuigenis
Woensdag, 29 juni 2016. Het was een zonnige dag, maar in mijn hoofd zaten er een paar grijze wolken. Ik had immers al een tijdje last van een gezwel net onder mijn oksel. Een paar dagen eerder had mijn huisarts me toch de raad gegeven om een mammografie en echografie te laten nemen. Om 11 uur volgde een donderslag bij heldere hemel: het gezwel bleek kwaadaardig te zijn.
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Vriendschap
Getuigenis
Ik heb mijn hele leven omgegooid. Of toch bijna, want mijn echtgenoot en mijn twee kinderen van 11 en 14 jaar heb ik gehouden!
Oktober 2016, ik had niet verwacht om op 41-jarige leeftijd kanker, van heel dichtbij, te leren kennen, maar toch heeft hij zichzelf uitgenodigd in mijn leven: een agressieve hormoon-gevoelige kanker die ook mijn klieren heeft aangetast.
Nu, twee jaar later, ben ik in remissie na meer dan een jaar zware behandelingen. Ik heb het volledige 4-in-1-pack getest: chemo, operatie, bestraling en hormonentherapie.
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Vriendschap
Getuigenis
Mijn verhaal begint ongeveer 2,5 jaar geleden. Hat was november 2015. Ik was 36 jaar. Enkele maanden ervoor werd een vriendin van me geconfronteerd met borstkanker. Ik vertelde haar dat het soms leek alsof mijn borst lekte. Het was gewoon heel vreemd. Zij gaf me de goede raad om er zeker mee verder te gaan en het te laten checken. Ik was nog geen 40 dus ik dacht dat mij dit niet kon overkomen en er was er ook geen erfelijke aanleg of voorgeschiedenis in mijn familie.
Na borstkanker
Weer aan het werk
Vriendschap
Getuigenis
Toen ik twee jaar geleden werd getroffen door borstkanker en na mijn operatie zo goed werd opgevangen door mijn naaste omgeving, maar ook door heel wat vrijwilligers, heb ik gezworen dat, wanneer ik het geluk zou hebben om te genezen, ook mijn steentje wil bijdragen. Ik wilde lotgenotes ook een hart onder de riem steken.