Kennismaking met Christelle (43): “Ik heb het volledige 4-in-1-pack getest: chemo, operatie, bestraling en hormonentherapie”

Beste Boezemvriendinnen,

 

Mijn naam is Christelle en ik stel me graag aan jullie voor.

In oktober 2016 kreeg ik het verdict borstkanker. Ik had niet verwacht om op 41-jarige leeftijd kanker van heel dichtbij te leren kennen, maar toch heeft hij zichzelf uitgenodigd in mijn leven: een agressieve hormoon-gevoelige kanker die ook mijn klieren heeft aangetast.

Nu, twee jaar later, ben ik in remissie na meer dan een jaar zware behandelingen. Ik heb het volledige 4-in-1-pack getest: chemo, operatie, bestraling en hormonentherapie.

 

Mijn hele leven heb ik omgegooid. Of toch bijna, want mijn echtgenoot en mijn twee kinderen van 11 en 14 jaar heb ik gehouden!

Ik heb deze behandelingen aanvaard, maar besloot wel mijn leven in eigen handen te nemen en alle noodzakelijke veranderingen door te voeren die nodig zijn om te genezen.

Ik heb een inwendig avontuur beleefd dat me als persoon fundamenteel veranderd heeft. Ieder van ons heeft een interne kracht die we niet kennen. Ik heb deze sterkte gevonden en geloof mij, iedereen kan ze vinden.

Beetje bij beetje heb ik mijn cape aangetrokken om van de klif te kunnen springen en de kanker zo goed mogelijk te overwinnen. Mijn doel is om anderen hoop te geven en mijn ervaringen te delen. Want ik heb, tegen alle verwachtingen in, mijn borst kunnen houden en op het einde van de chemo, nog voor de operatie en de bestraling, was er geen enkele kankercel meer over. De chirurg heeft me zelfs op een zondag gebeld om het goede nieuws te melden!

 

Vandaag heb ik het gevoel dat mijn binnenkant veranderd is: ik sta sterker in mijn schoenen en heb meer veerkracht. Ja, dat kan! Sterker en tegelijk lichter!

 

Christelle Pilot

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.