Getuigenis Heidi Wouter (50): “Ik besefte dat er maar één weg was: de weg vooruit!”

Heidi Wouters is 50 jaar en kreeg in 2011 te horen dat ze borstkanker had. Met twee kinderen, die toen 12 en 14 jaar waren, zakte de grond onder haar voeten weg. Gelukkig is Heidi een positief ingesteld persoon en besefte ze al snel dat er maar één weg was: de weg vooruit.

Heidi Wouters: “Op de eerste dag van de lente, in 2011, kreeg ik de diagnose borstkanker. Ik dacht meteen dat mijn kinderen, die op dat moment 12 en 14 jaar waren, het zonder mama zouden moeten verder doen. De grond zakte even onder mijn voeten weg. Gelukkig nam de positieve ik snel weer over en besefte ik dat ik maar één keuze had, doorgaan! Ik troostte zelfs mijn ouders, die er kapot van waren en beloofde hen dat ik het ‘kankermonster’ zou verslaan.

Een week later werd ik al geopereerd. Tijdens de borstsparende operatie werd een 4 cm grote, niet hormonale tumor verwijderd. Ik moest ook chemo krijgen, maar omdat mijn dochter haar communie deed, stelden we de behandeling uit tot na die dag. Haar communie moest een mooi en onbezorgd feest zijn voor haar.

Daarna kreeg ik zes chemokuren en 33 bestralingen. Het was een zware weg. Niet enkel fysiek, maar ook emotioneel was het een erg zware periode, vooral na de behandeling. Maar het is ons gelukt!

Ik heb heel langzaam mijn leven hernomen, gelukkig kreeg ik daarbij de steun van heel veel lieve en begripvolle mensen.

Ik probeer nu een goed evenwicht te vinden tussen het omgaan met kanker langs de ene kant en het begaan zijn met kanker anderzijds. Zo heb ik ooit het initiatief genomen om vrouwen die voor de eerste keer chemo krijgen in het ziekenhuis een hoofdsjaaltje te geven. Het ziekenhuis van Lier doet dit zelfs nog altijd.

Ik durf wel eens in overdrive te gaan. Wat niet goed voor me is, dus ik probeer veel te doen voor anderen, maar ik laat m’n leven er niet door beheersen.

Natuurlijk zijn er ook nog moeilijke momenten, maar ik besef dat ik ook heel veel heb om dankbaar voor te zijn. Dat ik een tweede kans heb gekregen.

Daarnaast wil ik Pink Ribbon dan ook een dikke proficiat wensen met haar 25-jarig bestaan internationaal en 10-jarig bestaan nationaal. Niet te geloven dat borstkankerpatiënten het vroeger zonder de steun van Pink Ribbon moesten doen!”

Lees meer getuigenissen:

Maria Thielen (47): "Ik was niet van plan om me te laten doen!"

Mieke Vanhuyse (43): “Ik heb een goed team van medewerkers rond me en kon me dan ook volledig concentreren op de behandeling."

Fran Van Trichtveldt (57): “Een ding is zeker; mijn borst komt er terug!”

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.