Getuigenis An Holvoet (40 jaar): “Mijn werkgever was heel begripvol, open en constructief!”

An werkte bij Unique toen ze vernam dat ze borstkanker had en nu werkt ze nog steeds voor het moederbedrijf USG People. Ze getuigt over haar werk voor, tijdens en na borstkanker. Een verhaal waar niet alleen onze boezemvriendinnen van kunnen leren, maar ook hun werkgevers.

 

Tijdens mijn vakantie ontdekte ik puur toevallig een klein knobbeltje. Meteen toen we terugkwamen, heb ik het laten onderzoeken. Eerst ging het de goede kant op, maar uiteindelijk bleek dat het om een kwaadaardige tumor ging.

Eerst ging het de goede kant op, maar uiteindelijk bleek dat het om een kwaadaardige tumor ging.

Ik moest naar adem happen toen ik de diagnose hoorde. Mijn hele leven flitste voorbij. De dagen tussen de diagnose en de verdere onderzoeken waren de meest angstige uit mijn hele leven. ‘Gelukkig’ was het enkel die kleine tumor. Doorheen deze periode was ik vooral bezig met mijn dochters, want ik wou en wil er altijd voor hen zijn én blijven zijn.

Het deed wel enorm veel deugd om te weten dat mijn collega’s er voor me waren en om ze af en toe te horen en te zien.

Toen ik zeker was wat me te wachten stond, belde ik mijn teamleden en mijn manager. Doordat ik nog met vakantie was op dat moment vonden ze het wat gek dat ik hen belde. Ze schrokken behoorlijk toen ze hoorden wat de reden van mijn telefoontje was. Als ik er nu op terugkijk, kan ik zeggen dat ze er altijd voor me geweest zijn. Want zowel mijn manager als mijn naaste collega’s polsten geregeld hoe het ging. Ik heb het contact met hen wel moeten beperken omdat ik ‘afstand’ nodig had. Het deed wel enorm veel deugd om te weten dat ze er waren en om ze af en toe te horen en te zien.

Wat me ook enorm deugd gedaan heeft, is dat mijn werkgever Unique/USG People er samen met Benetiet voor gezorgd heeft dat mijn borstreconstructie terugbetaald werd (toen was het borstenakkoord er nog niet).

Nooit heb ik de druk gevoeld dat ik sneller moest terugkomen, en tegelijkertijd voelde ik dat ik wel welkom was wanneer ik er klaar voor was.

Gedurende de behandelingen hield ik mijn verantwoordelijke op de hoogte van de geplande behandelingen en ingrepen. Ik deed mijn best om hier zo open en realistisch mogelijk over te zijn qua timing. Uiteindelijk ben ik anderhalf jaar lang afwezig geweest. Nooit heb ik de druk gevoeld dat ik sneller moest terugkomen, en tegelijkertijd voelde ik dat ik wel welkom was wanneer ik er klaar voor was. Dat heeft me altijd een gerust gevoel gegeven.

Unique is zowel naar werkverdeling als naar jobinhoud heel begripvol, open en constructief geweest. Dit heb ik altijd heel erg geapprecieerd.

Ongeveer een maand voor mijn terugkomst heb ik samen met mijn rechtstreekse manager (die ook HR-manager is), job-inhoudelijke afspraken gemaakt. Toen werd er beslist dat ik op mijn eigen tempo kon terugkeren. Voor mij hield dat in dat ik 2 aansluitende dagen per week zou werken. Dat leek mij het beste om voldoende rust te hebben, alsook een continuïteit dankzij de twee aaneensluitende dagen. Unique is zowel naar die werkverdeling als naar jobinhoud heel begripvol, open en constructief geweest. Dit heb ik altijd heel erg geapprecieerd.

Het deed deugd om me terug onder collega’s te begeven en met mijn vak bezig te zijn.

Toen ik terug aan het werk ging, waren er interne veranderingen aan de gang die niets met mijn gezondheid te maken hadden. Maar daardoor startte ik in een andere omgeving met deels dezelfde collega’s en een gelijkaardig takenpakket. Mijn nieuwe collega’s en verantwoordelijke waren erg begripvol. Ik kreeg dan ook haalbare projecten, waarbij ik toch de kans kreeg om mijn grenzen te verleggen. Dat vond ik heel positief. Anderzijds was er zeker een drempel waar ik overheen moest. Maar het deed deugd om me terug onder collega’s te begeven en met mijn vak bezig te zijn.

Ik mag ‘mijn pollekes kussen’

Sinds januari werk ik 16 uren, gespreid over 2 dagen. Dat blijkt toch te zwaar te zijn, vooral omdat ik nog altijd moeite heb om me een volledige dag te concentreren. Dat is frustrerend en ik had niet gedacht dat het mij zoveel tijd zou kosten. Daarom heb ik na de zomervakantie een andere indeling besproken met mijn leidinggevende. Ik werk nu evenveel uren maar gespreid over drie dagen. Daar voel ik me veel beter bij. Ik wil zeker graag meer uren en dagen werken, maar ik voel dat ik er de tijd voor moet nemen, want overhaasten of pushen heeft geen zin, en zou eerder een negatief effect hebben. Ik mag ‘mijn pollekes kussen’ zoals ze dat zeggen, dat er op het werk hiervoor begrip is.

Ik zal nooit meer de oude zijn…

Als ik nu terugkijk naar alles wat ik meegemaakt heb, kan ik zeggen dat ik me zeker niet de oude voel en dat ook nooit meer zal zijn… Lichamelijk en mentaal is er veel veranderd en daar word ik dagelijks aan herinnerd door mijn littekens, de moeilijkheden om me te concentreren, mijn geheugen dat me soms in de steek laat en mijn lagere stressbestendigheid.

Onlangs heb ik wel voor het eerst 5km gelopen!

Maar er zijn ook positieve elementen. Vroeger was ik niet sportief en snoepte ik graag. Daar ga ik nu bewuster mee om, op aanraden van de oncoloog. Onlangs heb ik voor het eerst 5 km gelopen met Start2Run*. En dat geeft wél een kick, want dat kon ik voor ik ziek werd helemaal niet, en nu wél. Op naar de 10 km!

De dagelijkse ongemakken kent niemand en dat is soms lastig.

Toch kan ik nu nog steeds een hele waslijst opsommen van alle ongemakken die ik dagelijks ondervind, en waar de meeste mensen totaal geen idee van hebben omdat je er terug ‘gezond’ uit ziet, en dat is soms lastig. Maar ik wil vooral benadrukken dat de balans écht wel positief is.

Als je je fysiek en mentaal klaar voelt, kan je zeker terug aan de slag gaan!

Ja, ik ben onzeker over de toekomst en ja, ik moet rekening houden met mijn beperkingen, maar ik kan écht nog wel wat aan, zowel op het werk als daarbuiten. En ik geniet écht wel van kleine en grote dingen. Mijn werk helpt me om die balans positief te houden, onder andere doordat ik terug deel uitmaak van het ‘gewone leven’.

Aan al mijn lotgenoten kan ik zeggen dat wanneer je je fysiek en mentaal klaar voelt, je zeker terug aan de slag kan gaan. Je sluit hiermee bewust een hoofdstuk af. Herstart geleidelijk aan, in samenspraak met je werkgever en je arts.

* Start 2 Run is een loopschema dat ontwikkeld is door het trainingsbegeleidingscentrum Energy Lab in samenwerking met Evy Gruyaert. De app is geschikt voor elk niveau van loper dankzij de trainingsschema’s voor de 5km, 10km, 10 miles, de halve marathon en de marathon. De app synchroniseert bovendien automatisch met het Every Step Counts-platform van Pink Ribbon! Klik hier voor alle info over Every Step Counts.

 

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.