Doet uw bedrijf in 2018 ook mee aan Pink Monday?

Borstkanker is een ingrijpende gebeurtenis in het Ieven van een vrouw en haar omgeving. Na de behandeling en revalidatie terug aan het werk gaan, is jammer genoeg niet altijd vanzelfsprekend.

 

Net op dat moment is steun en begrip op de werkvloer echter broodnodig. Om de nieuwe start na borstkanker makkelijker te maken, lanceerde Pink Ribbon Pink Monday. Het doel van Pink Monday: (ex-)patiënten, werkgevers, zelfstandigen, zorgverleners, collega’s en familieleden informeren en sensibiliseren.

 

Organiseer een Pink Monday in uw bedrijf

1 op 8 vrouwen krijgt borstkanker. Het raakt ons allemaal. Iedereen kent wel iemand die getroffen werd door deze vreselijke ziekte: een familielid, een vriendin, een collega… Steun daarom dit initiatief. Zo toont u dat uw bedrijf aandacht heeft en zich inzet voor de actieve re-integratie voor werknemers met borstkanker.

 

Hoe werkt het? Heel eenvoudig. Kies een maandag uit in oktober of november en vraag uw medewerkers om die dag het Pink Ribbon-lintje op te spelden. En zo veel mogelijke roze kleding te dragen.

 

Start je Pink Monday met een: Pink Monday Breakfast. Ga gezellig met je collega’s samenzitten tijdens een gezond ontbijt en maak zo de re-integratie van kankerpatiënten op de werkvloer bespreekbaar.

 

Nog geen Pink Ribbon-lintjes? Bestel ze snel op www.pinkmonday.be. U ontvangt ze samen met het wedstrijdreglement, een infopakket en een Pink Ribbon-affiche.

 

Win een Estée Lauder-verwenpakket van Unique

Bovendien kunt u met deze actie mooie prijzen winnen. Maak op Pink Monday een leuke foto van u en    uw collega’s met de lintjes opgespeld. Upload daarna uw foto op www.pinkmonday.be. De foto verschijnt alvast op de Facebook- pagina van Pink Ribbon. De werknemers van de drie bedrijven met meeste likes voor hun foto  krijgen een verwenpakket van Estée Lauder cadeau van Unique.

 

Aan het werk na borstkanker: een brochure vol nuttige informatie

Naast ex-patiënten hebben ook collega’s en werkgevers vaak heel wat vragen. Ook voor vrouwen die op zelfstandige basis werken en getroffen worden door de ziekte, is het niet evident om een haalbare werkregeling te treffen.

Op PinkMonday.be vindt u handige brochures vol informatie en aanbevelingen voor wie na borstkanker terug aan het werk gaat. Een must voor werkgevers en werknemers.

 

Wij danken u alvast voor uw inzet

Wie weet, wint u de leuke prijs. Maar dit is alvast zeker: door deel te nemen aan Pink Monday, steekt u duizenden vrouwen die het werk hernemen na borstkanker een hart onder de riem.

 

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.