QBE & Pink Ribbon

 

QBE heeft als globaal verzekeringsbedrijf heel wat werknemers en is daardoor even bezorgd over borstkanker als wijzelf. Om samen met Pink Ribbon de strijd tegen borstkanker aan te gaan besloten ze in oktober een aantal interne acties te organiseren ten voordele van onze stichting.

Wanneer je als bedrijf vestigingen hebt over de hele wereld, zijn daar vanzelfsprekend ook een heleboel werknemers voor nodig. Hoe meer werknemers, des te groter is de kans dat je als werkgever op een gegeven moment in contact zal komen met borstkanker. Ook het verzekeringsbedrijf QBE maakt zich zorgen over de ziekte en wilde alle borstkankerpatiënten een duwtje in de rug geven. Dit deden ze op een manier die wij alleen maar kunnen aanmoedigen, ze gingen samen met ons de strijd aan en organiseerden in oktober een aantal interne acties om geld in te zamelen voor Pink Ribbon.
 

Tour de QBE

Met een sponsoring per gefietste kilometer smeerden de werknemers de benen in om zo ver mogelijk te raken én zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen. Zowel in de buitenlucht als op kantoor werden de nodige afstanden afgelegd.

 

Bakken en poseren

Daarnaast werd er ook in grote getalen gebakken. Koekjes, cakes en chocolademousse, vers uit eigen oven, werden in het bedrijf en Brussel-centrum op straat verkocht. Dit combineerden ze met de verkoop van handtashangers. Met het feit dat vrouwen toch nog steeds het grootste slachtoffer zijn van de ziekte leek het het QBE wel toepasselijk om een vrouwvriendelijk gadget te verkopen. Tijdens de verkoop op straat kregen de voorbijgangers ook de kans zich op gevoelige plaat te laten vastleggen en die polaroidfoto mee naar huis te nemen, voor een kleine bijdrage natuurlijk.

 

De actie bracht in totaal €4.241,37 op. QBE Re en QBE Foundation verdubbelden beiden dit bedrag en kwamen zo bij een immens eindbedrag van €12.724,11 voor onze stichting.

Bedankt QBE, om jullie zo te engageren!
Wij geven de strijd alvast niet op.

 

Fietsen_0.jpg

bakken1.jpg

bakken2.jpg

polaroid_1.jpg

 

Benieuwd naar meer Pink Ribbon acties?
Bekijk hier alle acties. 

QBE & Pink Ribbon
Boulevard du Régent 37, 1000 Brussel