Mobiel NL v2

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Deel je verhaal

Wil jij graag je verhaal posten op onze Pink Ribbon-website? Dat kan!

Schrijf mee

Word partner

Wil je als bedrijf Pink Ribbon steunen? Dat kan!

Word partner

Prinses Delphine van Saksen-Coburg ontwerpt het zevende Pink Ribbon-lintje

14/06/2021 — Op vraag van Pink Ribbon heeft prinses Delphine van Saksen-Coburg aanvaard om het zevende Pink Ribbon-lintje te ontwerpen. Naast prinses is ze ook een befaamde kunstenares. Met levendige, speelse en eigenzinnige werken inspireert ze om voluit lief te hebben. Eén van haar bekendste werken, de Love Line, wordt afgebeeld op het Pink Ribbon-lintje van 2021. Op deze manier dringt Prinses Delphine aan op het feit dat, naast een efficiënte behandeling, patiënten meer nood hebben aan dialoog en aandacht voor wat nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België is.

Lees meer Meer verhalen
Pink Ribbon Delphine 046 bewerkt Adobe RGB LR

Family Hope lanceert haar vernieuwd informatieplatform over vruchtbaarheid tijdens en na borstkanker

03/06/2021 - Family Hope lanceert haar vernieuwd online platform om borstkankerpatiënten, hun naasten en artsen geactualiseerde informatie te verschaffen over vruchtbaarheid voor, tijdens en na een borstkankerbehandeling. De ontwikkeling van dit informatieplatform werd mogelijk gemaakt door de steun van het Pink Ribbon Fonds in de schoot van de Koning Boudewijnstichting. Het online platform Family Hope werd samengesteld door Belgische topartsen die borstkanker bestrijden en de levenskwaliteit van vrouwen met borstkanker – inclusief hun vruchtbaarheid – willen waarborgen.

Lees meer Meer projecten
Pexels kristina paukshtite 3270224 1

Over borstkanker

Feiten over borstkanker

Wanneer je het verdict ‘borstkanker’ te horen krijgt, blijf je achter met veel vragen. Hoe komt het dat juist ik met borstkanker te maken krijg? Hebben beweging, het drinken van alcohol of het slikken van de pil een effect op mijn risico op borstkanker? Wij zetten enkele feiten op een rij die elke vrouw zou moeten kennen.

Lees meer Meer over borstkanker
Header FF

Over borstkanker

Fabels over borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Op dit moment vechten er maar liefst 100.000 Belgische vrouwen tegen de ziekte. In hun strijd krijgen ze te maken met heel wat informatie uit verschillende bronnen, waardoor het ontstaan van misverstanden onvermijdelijk is. Hoor jij soms ook zaken waarvan je denkt: is dat nu waar of niet? Wij zetten de meest voorkomende fabels over borstkanker voor jou op een rij en geven duiding.

Uitspraken over borstkanker met onvoldoende bewijs

Een vrouw op negen krijgt in de loop van haar leven borstkanker. Over de ziekte doen er heel wat uitspraken de ronde die niet altijd kloppen, zeker over factoren die het risico op borstkanker verlagen of verhogen. Op sommige van die vragen kunnen we (nog) geen sluitend antwoord geven en wachten we verder onderzoek af. We lijsten hier alvast enkele beweringen over borstkanker op waar nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor is.

Tips om je goed in je vel te voelen tijdens een borstkankerbehandeling

De diagnose van borstkanker is niet makkelijk te verwerken. Je moet je meteen voorbereiden om met alle kracht te vechten tegen de ziekte en soms zware behandelingen ondergaan om te genezen. Denk aan chemotherapie, chirurgie, radiotherapie en hormoontherapie... Tijdens deze behandelingen krijgt je lichaam veel te verduren. Daarom hebben de Pink Ribbon redactrices op basis van hun ervaring nuttige tips verzameld om jou te helpen deze tijd zo goed mogelijk door te komen.

Meer over borstkanker