Oktobermaand

Oktober is de internationale borstkankermaand en dus doet Pink Ribbon er alles aan om aandacht te vragen voor borstkanker. Vanaf de nationale persconferentie op 5 september houdt Pink Ribbon dagelijks verschillende acties die de bevolking moet sensibiliseren voor preventie en opsporing van borstkanker.

Dit jaar is extra speciaal want Pink Ribbon gaat de strijd tegen borstkanker al 25 jaar aan wereldwijd en 10 jaar in België. Het geeft ook de gelegenheid om even stil te staan bij de projecten die al zijn gerealiseerd en wat de prioriteiten naar de toekomst toe zijn. Pink Ribbon zou haar projecten nooit kunnen verwezenlijken zonder de hulp van haar partners. Dit jaar zetten opnieuw een 30-tal bedrijven zich achter onze borstkankercampagne.

Het boegbeeld van de campagne in 2017 is Diane Mintiens. Zij kreeg in december 2013 de diagnose borstkanker te horen. Door de tips & tricks die ze geeft en haar eigen ervaringen op ‘Blog Diane’ te delen, tracht ze een steun te zijn voor andere vrouwen zodat zij tijdens hun traject ook ‘vrouw’ kunnen zijn en niet enkel een kankerpatiënt.

Nadat eerder couturier Edouard Vermeulen van het modehuis Natan en juwelenontwerpster Christa Reniers het lintje ontwierpen, werd de fakkel voor het derde lintje dit jaar doorgeven aan bloemenkunstenares Nele Ost. Het derde lintje van Pink Ribbon ligt vanaf 9 september in de winkel. Het lintje wordt voor €3 verkocht bij de verschillende distributiepunten, waarvan €2 integraal naar Pink Ribbon gaat. Je kan ons ook steunen door onze kerstballen te kopen. Zo maak je van jouw kerstboom een symbool van de strijd tegen borstkanker. Ook dit jaar verkopen we de agenda die jouw planning helemaal compleet maakt. Wil je liever een donatie doen? Dat kan je hier doen.

 

Wil je meer weten over onze acties en producten? Klik dan zeker op de artikels hieronder.