Hypnose en virtual reality vermindert ongerustheid voor een medische ingreep

Een borstkankerdiagnose gaat altijd gepaard met ongerustheid. Diane Jooris, een psychotherapeute die een opleiding klinische hypnose volgde, heeft het van dichtbij meegemaakt toen haar jongere zuster kanker kreeg. Sindsdien zet ze zich in om een tool te ontwikkelen waarmee patiënten gemakkelijker door deze zware periode komen.

Ze startte de firma Oncomfort. Deze brengt het eerste toestel op de Europese medische markt dat klinische hypnose en virtual reality combineert, en zodoende patiënten helpt om beter met angst en pijn om te gaan. Voor of tijdens een medische ingreep (radiotherapie, biopsie, IRM, chirurgie aan de borst, …) worden de patiënten ondergedompeld in een virtuele omgeving van 360 graden. Zo leren zij efficiënt en snel om te gaan met hun angst en pijn. De oplossing is eenvoudig, doeltreffend, snel inzetbaar, meertalig, 24/7 beschikbaar, zonder dat er medicijnen aan te pas komen. In centra voor kankeronderzoek over de ganse wereld bevelen dokters deze behandeling reeds aan.

De eerste resultaten van de nog lopende studies zijn bijzonder bemoedigend: meer comfort, minder pijn, de angst blijft beter onder controle, minder behoefte aan medicijnen en een kortere verblijftijd in het ziekenhuis. Voor de dokters betekent dit apparaat dat ze een last van hun patiënt kunnen wegnemen en een verhoogde efficiëntie.

Wil u meer weten? www.oncomfort.com

 

Klik op de volgende links voor enkele filmpjes:

https://www.youtube.com/watch?v=ZqLeQWCsQF8

https://www.youtube.com/watch?v=hBPMbh-tE7E&t=23s

https://www.youtube.com/watch?v=o_uuM29TnoY&feature=youtu.be