Ook zonder woorden kan je veel zeggen.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België. Ook vandaag krijgen 29 vrouwen het verdict te horen. Dat klinkt als een statistiek, tot je er plots bij hoort, zoals de gerenommeerde auteur Kristien Hemmerechts. Kristien is het gezicht van de Pink Ribbon campagne in Vlaanderen. In het najaar van 2015 kreeg ze te horen dat ze aan borstkanker leed. Tijdens de bange maanden van de diagnose en de behandeling hield ze haar emotionele BK-notities, getiteld “Borst”, bij. Die vormen nu het grootste gedeelte van haar nieuwe boek ‘Er gebeurde dit, er gebeurde dat…’. “Borst” is een emotioneel relaas dat vooral puur en menselijk is. Iedereen wil je steunen, maar de meesten vinden gewoon de woorden niet. Gelukkig kan je ook zonder woorden veel zeggen.

In Franstalig België blijft BJ Scott het campagnegezicht van Pink Ribbon. Net als bij Kristien Hemmerechts is - in haar professioneel leven - het zoeken naar de juiste woorden van zeer groot belang. Zij gebruikt ze in sterke muzieknummers, die ze zelf schrijft, niet alleen voor haar, maar ook voor anderen, waaronder de Franstalige inzending voor het Eurovisiesongfestival 2015 Loïc Nottet (Rythm Inside).

Kristien Hemmerechts en BJ Scott zijn dan ook goed geplaatste vaandeldragers die dankbare steun verlenen aan onze campagne 2016, waardoor Pink Ribbon steeds meer mensen kan bereiken, het thema borstkanker bespreekbaar maakt en het taboe – dat op het praten over de ziekte rust – verder doorbreekt.

Leer meer over onze ambassadrice Kristien Hemmerechts.