1 december is National Pie Day: Probeer deze lekkere bananentaart

1 december is National Pie day, het ideale excuus om zonder schuldgevoel taart te eten dus! Maak deze makkelijke bananentaart met de Pink Ribbon-bananen van Carrefour en steun zo ook de strijd tegen borstkanker.

 

Ingrediënten

Zanddeeg

  • 300 gr bloem

  • 180 gr boter

  • 2 eidooiers

  • 80 gr kristalsuiker

Vulling

  • banketbakkersroom

  • 4 bananen

  • abrikozenconfituur

Bereiding

  1. Doe de bloem, boter, eigelen en suiker samen in een kom. Kneed stevig met de handen tot een homogeen deeg. Draai het deeg in plastiekfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.

  2. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit met een deegrol.Beboter en bebloem de taartvorm en leg het uitgerolde deeg in de vorm. Bak 25 min. in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat het deeg even afkoelen vooraleer je het uit de vorm haalt.

  3. Snijd de bananen in schijfjes. Besmeer met de crème patissière (banketbakkersoom). Schik de schijfjes banaan in waaiervorm op de taart. Warm de abrikozenconfituur even op en besmeer de bovenkant van de taart met de warme abrikozenconfituur.

Smakelijk!

 

Lees meer bananenrecepten:

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.